Een oefenexamen voor de auto?

Oefenexamen auto

Een oefenexamen doen voor de auto theorie of praktijk is altijd een goed idee. Met een goede voorbereiding vergroot je namelijk je kans op slagen en misschien slaag je zo zelfs in één keer! Het is vrij gewoon om meerdere oefenexamens voor je auto theorie te maken. Er zijn ook veel proefexamens beschikbaar op het internet. Maar je praktijkexamen kun je ook oefenen. En dat is helemaal geen slecht idee.

Leren met een oefenexamen voor de auto theorie

Het halen van je auto theorie is vaak nog niet zo makkelijk. Het lastigste is nog om de kennis die je opdoet met een auto theorieboek, toe te passen op het soort vragen die worden gesteld op het examen. Wat je hierbij kan helpen is het maken van een oefenexamen voor de auto theorie. Een oefenexamen vind je makkelijk via Google en er zijn er ook veel gratis oefenexamens beschikbaar. Met de gratis oefenexamens moet je wel opletten of ze de volledige theorie behandelen. Een betaald oefenexamen voor de auto theorie bootst vaak de vraagstelling van het CBR beter na en omvat meer van de informatie die je moet kennen. Door herhaaldelijk een oefenexamen te maken weet je precies in welke delen van het theorie-examen je minder presteert en waar je dus meer op moet focussen. Zo ben je minder lang bezig met het herhalen van informatie die je al goed genoeg beheerst.

Een oefenexamen voor de praktijk

Als je al een tijdje onderweg bent met je rijlessen en jij en je instructeur willen weten waar je nog op moet verbeteren, kun je ook een oefenexamen maken voor de praktijk. Dit noemt men een tussentijdse toets. In deze toets wordt net zoals bij een oefenexamen voor de auto theorie duidelijk op welke gebieden je voldoende presteert en waarin je nog meer kunt verbeteren. Je verbeterpunten worden dan de focus van je komende rijlessen, zodat je voor je eerste echte praktijkexamen helemaal klaargestoomd bent. Zo kun je zelfs in één keer slagen.

Verminder spanning bij je examen

Een praktijkexamen wordt wel nagebootst met een tussentijdse toets, maar je hoeft nog niet alles goed te doen. Dit helpt vaak ook bij mensen die faalangst hebben. Je weet zo al hoe het allemaal werkt voordat je voor het echt op moet. Zo is een praktijkexamen minder spannend en heb je een grotere kans om te slagen. Dit geldt natuurlijk ook voor het maken van een oefenexamen voor de auto theorie. Als je beide examens goed oefent en voorbereidt, kun je snel slagen en gaan autorijden.